Hovedøen Social Club

Hovedøen Social Club har som mål å spre cubanske rytmer og ikke-100%-korrekte versjoner av norske slagere til Det Norske Folk.

Hovedøen Social Club har siden 2007 laget usannsynlige, heftige og dansbare cubanske versjoner av norsk popmusikk av ikke helt ny dato, som du kanskje ikke visste du så sårt trenger å høre. En hel Guilty pleasure-katalog i lett overraskende fusjon av Havanna og Norsk Pop´s Grunnvann har gjort at nordboere i alle aldre, farger og fasonger kjenner det rykker i dansefoten og smilerynkene når Hovedøen er på ferde og tilfører karibisk livsglede og polyrytmikk til kjente og kjære klassikere.

Hovedøen Social Club slo igjennom med et brak da ”¡Que viva Noruega!” kom sommeren 2008, og fikk en historisk trippel A-listing på NRK P1. Våren 2009 kom oppfølgeren ”¡Ay caramba!”, og i tillegg til lang release-turné for Rikskonsertene fikk plata massiv oppmerksomhet i TV og dagspresse.

Konserten ”Klassikere a la Cuba”  på NRK i samarbeid med KORK, bl.a. en stor suksess i Latinamerika og spilles jevnlig på TV på Cuba der bandleder Joner har fått kult-status blant musikere, og har vært fremført til stor jubel det med det cubanske operaorkesteret.

På de siste to platene «Salsa til folket» og «Hovedøen Social Club slynger julen inn» var Sverre Indris Joner igjen  i tenkeboksen og pønsket ut hvordan man kan overgå de tidligere eskapader, og fikk med en rekke gjester som har gjort platene til overflødighetshorn av fantasifulle arrangementer og sexy make-overs av trauste travere.

Og bandet nevner (i all beskjedenhet) at opphavsmennene ikke setter seg til motverge mot å bli gjenstand for bearbeidelser:

“Me gusta! La vieja tía está bien cuidado.”(Jeg liker det! Den gamle tanta er vel tatt vare på)

Lillebjørn Nilsen

“Utrolig elegant versjon av Rompa mi – hvem skulle trodd…”

Terje Tranaas, DDE

“Herlig, Kjæmpesjarmerende versjon, og den sordintrompeten setter jo åsted og stemning så det suser…kunne vart mye lenger for min del. Tommel i været og jubel herfra”

Øystein Dolmen (Knutsen og Ludviksen)

Og vi graver fram kritikkene fra deres første plate da folket & pressen ikke visste hva som traff dem:

”Hvis munnvikene dine ikke går oppover når du hører slikt, står du på hue”
Østlendingen, terningkast 5

”Gruppa spiller med en oppriktig humørfylt entusiasme som gjør musikken til mer enn en kortvarig spøk.”.
Dagsavisen

” Disse musikerne gjør gammel norsk sang-skatt om til en gedigen cubansk musikkfest. I det hele tatt er Hovedøen Social Club noe av det mest sjarmerende jeg har hørt på lenge.”
Aftenposten

”Perfekt musikalsk underholdning.”
BT

Hovedøen Social Club er

Sverre Indris Joner – Piano, arrangementer
Sergio Gonzalez – Vokal
Eduardo Cedeño – Timbales
Erik Eilertsen – Trompet
Ole Marius Melhuus – Bass
Ruben Pirela – Congas

kontakt:

sverrejoner (@) gmail (.) com